چندین گزارش رسانه ای اخیر نشان می دهد که خوردن نمک اضافی ممکن است طول عمر را بیش از دو سال کاهش دهد. آیا افزودن نمک به غذا در سفره شما واقعا می تواند منجر به افزایش خطر مرگ زودرس شود؟
بر اساس تحقیقات جدیدی که در مجله قلب اروپایی منتشر شده است، افرادی که همیشه پس از پختن به غذای خود نمک اضافه می کنند، در مقایسه با افرادی که هرگز یا به ندرت از نمک اضافی در وعده های غذایی خود استفاده نمی کنند، 28 درصد بیشتر در معرض خطر مرگ زودرس قرار دارند.
محققان همچنین دریافتند که خوردن مقدار زیادی غذاهای پر پتاسیم، مانند میوه و سبزیجات، ممکن است به کاهش این افزایش خطر مرگ زودرس کمک کند.
برای این مطالعه، محققان از نتایج پرسشنامه ، یک پایگاه داده تحقیقاتی که حاوی اطلاعات پزشکی از بیش از 500000 داوطلب است ، استفاده کردند تا دریابند که چند بار بعد از پختن غذا به غذا نمک اضافه می کنند یا خیر.
به طور کلی، این مطالعه ادعا میکند که یافتههای آن نشان میدهد که کاهش متوسط نمک احتمالاً فوایدی برای سلامتی دارد.
آیا افزودن نمک به غذا خوب است؟
بنابراین، آیا می توانید نمک بیش از حد بخورید؟
کلوئه مک آرتور، پرستار ارشد قلب در بنیاد قلب بریتانیا، گفت: ‘ما در رژیم غذایی خود به مقداری نمک نیاز داریم، اما خوردن بیش از حد ، مانند بسیاری از ما ، ممکن است منجر به فشار خون بالا شود که به نوبه خود خطر حمله قلبی را افزایش می دهد.
این مطالعه افرادی را که به غذا نمک اضافه میکنند به عنوان روشی برای اندازهگیری میزان مصرف نمک مورد بررسی قرار میدهد، نه به این دلیل که نمکی که ما سر میز اضافه میکنیم بدتر از نمکی است که از قبل در غذای ما وجود دارد. معمولاً بهتر است در صورت امکان از افزودن نمک به غذا خودداری کنید.
به همین دلیل است که برای دولت ها در اروپا مهم است که به دنبال راههایی باشد تا صنایع غذایی را تشویق کند تا افزودن نمک اضافی را که در غذا میریزد، کاهش دهد..»
نمک باعث بروز چه بیماریهایی می شود؟
این مطالعه از یک سوال ساده در مورد اینکه آیا مردم به غذای خود نمک اضافه می کنند یا خیر، استفاده کرد تا نشانه ای از اولویت دادن به نمک باشد.
این مطالعه میگوید: «در رژیم غذایی غربی، افزودن نمک روی میز 6 تا 20 درصد کل نمک مصرفی را تشکیل میدهد». در حالی که این منبع اصلی نمک در رژیم غذایی ما نیست.
آنها دریافتند افرادی که نمک (کلرید سدیم) را به غذا اضافه میکنند، همچنین بر اساس بررسیهای نقطهای که بهطور تصادفی انجام میشود، سدیم بیشتری در ادرارشان وجود دارد (که به عنوان نشانهای در نظر گرفته میشود که ممکن است نمک بیشتری مصرف کنند).
این نوع مطالعه فقط می تواند یک پیوند را نشان دهد، نه علت و معلولی، بنابراین نمی توانیم بگوییم که افزودن نمک اضافی به غذا دلیل مرگ زودرس است. همچنین یک رویکرد جدید برای ارزیابی ارتباط بین نمک و سلامتی است که باید تکرار شود تا بدانیم چقدر قابل اعتماد است. همچنین محدودیت هایی برای آن وجود دارد..
ما همچنین از برنامههای فرمولبندی مجدد (که تلاشهای تولیدکنندگان برای تغییر دستور العملهای غذاها و نوشیدنیها به منظور سالمتر کردن آنها است) میدانیم که این برنامهها میتوانند در کاهش قابل توجه میزان نمک در رژیم غذایی ما در طول زمان موثر باشند بدون اینکه ما متوجه تغییری در رژیم غذایی شویم.
محققان نتایج پرسشنامه را با عواملی که میتوانست بر نتایج تأثیر بگذارد، از جمله وزن و فعالیت بدنی تنظیم کردند. نویسندگان این مطلب خاطرنشان کردند که خوردن نمک بیش از حد در غذا می تواند به طور کلی نشانگر یک سبک زندگی ناسالم باشد. اگرچه یافتهها فاکتورهای سبک زندگی را در نظر گرفتند، اما این امکان وجود دارد که همچنان بر نتایج آن تأثیر بگذارند. نویسندگان همچنین به مطالعات قبلی اشاره میکنند که هم ارتباط مثبت و هم منفی بین مصرف نمک، مرگ و امید به زندگی را نشان میدهد ، بنابراین هنوز در این زمینه بحثهایی وجود دارد.